21 lutego 2011

Zdrowie, Szkodliwa żywność. Słodka Trucizna?


Gdybym Ci powiedział, że trzeci środek po alkoholu i papierosach pod względem szybkości i ilości uzależnionych osób na świecie, który sieje w organizmie ludzkim równie poważne zniszczenia jest przez większość ludzi ( w tym dzieci) powszechnie spożywany - bez problemu można go dostać w każdym sklepie - i mało tego - nikt się tym nie przejmuje i nikt o tym nie mówi. Uwierzyłbyś? Gdybym powiedział Ci, ze sam brałeś niejednokrotnie ten “narkotyk” i z 99% prawdopodobieństwem nadal go bierzesz od czasu do czasu, a być może kilka razy dziennie? Nie wierzysz? Biały zabójca Ilość cukru, jaką spożywamy ma wpływ na każdy organ naszego ciała. Nasza wątroba magazynuje cukier w formie glukozy (glikogenu). Dzienny pobór cukru rafinowanego (powyżej wymaganej ilości naturalnego cukru) wypełnia ją i powiększa do maksymalnej objętości, a nadmiar glikogenu powraca do naszej krwi w formie kwasów tłuszczowych. Te wędrują do każdej części naszego ciała i są magazynowane w najmniej aktywnych miejscach zaokrąglając nasze brzuchy, pośladki, piersi i biodra. Gdy i te stosunkowo nieszkodliwe miejsca są wypełnione, kwasy tłuszczowe wędrują dalej do aktywnych narządów, takich jak serce i nerki. Następuje osłabienie ich funkcji, tkanki powoli ulegają degeneracji i zmieniają się w tłuszcz. Powstają zakłócenia ciśnienia krwi, uszkodzeniu ulega parasympatyczny układ nerwowy, układ krążenia obwodowego i limfatycznego, a jakość czerwonych ciałek zaczyna się zmieniać. Występuje nadmierna ilość białych ciałek a proces tworzenia tkanek ulega spowolnieniu.
 

Zdrowie,Szkodliwa żywność. Ryż z plastiku na Twoim talerzu? Chiński skandal żywnościowy

(NaturalNews) Skażona chińska żywność powraca. Nowe raporty z Singapuru wskazują, że niektóre chińskie spółki masowo produkują i sprzedają podrobiony ryż nieświadomym konsumentom. Według raportu w języku koreańskim w tygodniku Weekly Hong Kong, producenci mieszają ziemniaki, słodkie ziemniaki i przemysłowe syntetyczne żywice do produkcji imitacji ryżu.

 ryż z plastiku na twoim talerzu.szkodliwa żywność

Raport w Very Wietnam zawierał informacje, że pewien urzędnik ze Chinese Restaurant Association (Stowarzyszenie Chińskich Restauracji) stwierdził, że zjedzenie trzech misek imitacji ryżu jest odpowiednikiem zjedzenia jednej torebki z tworzywa sztucznego (reklamówki - przyp. Tłum.).
Spożywanie takiego plastiku jest oczywiście poważnym zagrożeniem dla zdrowia. Urzędnicy rzekomo przygotowują się do wszczęcia dochodzenia w fabrykach podejrzewanych o produkcję fałszywego ryżu.

Lineye.pl